Gambiaanse avonturen
Hallo iedereen,
 
 Na een paar dagen in Nederland geweest te zijn, en door vele mensen weer verwend te zijn met lekkere dingen, zitten we vanaf maandag alweer in Gambia.
 
 En omdat wij Gambia al een tijdje kennen voelt het voor ons hier weer als heerlijk thuis komen.
 Al die mensen die weer blij zijn ons te zien voelt heerlijk.
 
 Karin onze vriendin kwam ons ophalen van het vliegveld en de andere dag zagen we ook haar dochtertje Kitty van zes waarmee we weer heerlijk konden bij knuffelen.
 
 We slapen in een appartement en dit voelt voor ons weer als luxe als we het vergeleken met onze keniaanse kamer. Maar ach alles went,en dat was ook in Kenia zo maar, des te heerlijker om nu weer gewoon op gas te kunnen koken en een warme douche te kunnen nemen wat we in Kenia niet hadden.
 
 Het is momenteel de vastenmaand voor de moslims en helemaal hier zijn ze daar stipt in. De mensen worden daar niet altijd vrolijker van maar ook ontmoeten we mensen die ondanks het niet eten en niet drinken toch positief blijven en hebben we ook wel weer bewondering voor. Gisteren zijn we bijvoorbeeld in de middag bij iemand wezen eten maar die mensen konden zelf niet mee eten omdat het pas middag was. Wij voelden ons natuurlijk bezwaard dat er dan alleen voor ons gekookt moest worden maar nee dit was gastvrijdheid waar eten klaarmaken voor gasten er nu eenmaal bijhoorden.
 
 Vandaag hebben we op geholpen bij het lesgeven op de nederlandse school. Deze kinderen krijgen nederlandse les omdat vaak 1 of 2 van hun ouders nederlands is.
 Vanaf volgende week gaan we dit zelfstandig doen omdat de juf dan in Nederland is. Dit is elke vrijdag middag en wij kennen deze kinderen al een aantal jaar dus dat maakt het makkelijker.
 
 En ja zoals dat ook in Kenia was willen veel mannen wel even met ons praten en liefst nog onze vriend worden. Ach ja is goed voor onze eigenwaarde toch. We worden er steeds beter in om toch beleefd maar duidelijk te zeggen dat we niet specifiek op zoek zijn naar een vriend, maar een praatje is altijd leuk natuurlijk.
 
 Groetjes vanuit een prachtig Gambia
 
 


Ons vriendinnetje kitty met een babytje uit haar familie


De winkel van sinkel


De taxi's die je voor een paar cent een eind weg brengen


In de klas


Slippers en zonnebrillen te koop in een land waarin elke dag de zon schijnt

Reacties

Tja het blijft leuk en bijzonder om te lezen wat jullie zien en meemaken. Groet uit zonnig Vlaardingen

Geef uw reactie !