Aftellen voor vertrek naar Kenia

Hierbij ons eerste stukje op de weblog.

Afgelopen tijd zijn we druk bezig geweest met de voorbereidingen voor ons vertrek naar Afrika.

Tickets zijn geboekt, visums zijn binnen, hebben Engelse les gehad, we zijn naar bijeenkomst geweest om ons voor te bereiden op vrijwilligers werk en Anja heeft haar huis kunnen verhuren in tijd dat we weg zijn.

Maar wat we het meest bijzonder hebben gevonden in afgelopen tijd is toch dat we heel veel geld opgehaald hebben om te geven aan de projecten waar we naartoe gaan.

Veel mensen hebben zich hiervoor ingezet van jong tot oud.

Zo zijn er ruim 800 pakjes stroopwafels verkocht en doorverkocht aan en door familie, vrienden, collega’s, bewoners op ons werk en kennissen.

En daarnaast zijn er ook nog allerlei andere acties geweest door mensen die een warm hart voor afrika hebben. Zo zijn er door een kennis van Anja meubeltjes verkocht op marktplaats met een prachtig geldbedrag en zijn Jaco en Arina (neefje en nichtje van Anja) druk bezig geweest met het maken en verkopen van kaarten. Ook hebben we van allerlei mensen giften ontvangen. Bijzonder om te zien gebeuren.

En nu komt de datum dat we weggaan steeds dichterbij.

1 februari DV vertrekken we naar Kenia. Hebben er enorm veel zin in al geeft het ook ‘gezonde’ spanning hoe het daar zal gaan. Heerlijk om die koffer weer te kunnen pakken en te vertrekken naar het zonnige Afrika.

Zeker zullen we ook mensen uit Nederland gaan missen maar gelukkig zijn daar tegenwoordig veel middelen voor om contact te houden. En daarnaast zullen we ook zeker lekkere dingen uit Nederland gaan missen zoals kaas en drop. Genoeg ervan meenemen maar en scheelt dat de drop die we meenemen niet gedeeld hoeft te worden aan Afrikaanse mensen omdat deze dat echt heel vies vinden. Ieder nadeel heeft zijn voordeel;)

De komende tijd zullen we proberen steeds een stukje op de weblog te schrijven in de hoop dat het internet goed werkt in Kenia.

Groetjes

Liesbeth en Anja

Reacties

Ha lies&anja, Is jullie koffer al ingepakt? Veel succes met de voorbereidingen! Nog eventjes wachten en jullie kunnen naar de warme zon! Wij leven/lezen met jullie mee...xxx Johan&Marina&Boniswa

Beste, Een goede reis en verblijf toegewenst, van ons allemaal we volgen jullie op de voet grt

Ha Anja en Lies, We wensen jullie een goed verblijf en veel plezier in Kenia. Groetjes, Jan en Annie.

hoi, we hoorden van jullie vertrek, veel succes hoor grt uit arnemuiden

..Hoi Goede reis! Blijf je volgen! Groetjes Dicky

Heel veel succes meiden!

Hoi hoi, veilig aangekomen in Kenia?

Geef hier uw reactie ...Fijn veilig aangekomen. Leuk om jullie zo te kunnen volgen. H. Gr. Corrie.

Geef uw reactie !