Het is truienweer
Ha allemaal,
 
 Truienweer? In afrika? Ja je geloofd het niet maar veel mensen hier lopen momenteel in een dikke wintertrui. Hoeveel graden het hier dan inmiddels is?
 25 graden. Ja daar zou je in Nederland echt geen wintertrui bij aandoen maar je moet je voorstellen dat het hier een week geleden nog 35 graden was en nu dus tien graden kouder en veel regen ook overdag.
 Voor de mensen hier genoeg reden om een wintertrui aan te doen. Is echt koud hoor zei de dochter van het gastgezin, ze vroeg aan Anja waarom zij nog in der hemd rondliep
 Voor ons ook wel lekker even wat minder warm ook snachts waarbij we nu de ventilator even niet meer aan hoeven laten. Maar bij deze regen is het ook weer lastiger om wat te gaan doen want bij deze plens regenbuien wordt je tot op je ondergoed nat. Gelukkig zijn we in het bezit van een paraplu dus deze komt nu goed van pas. Maar ook binnenshuis blijven we niet altijd droog. Op het toilet blijven we zo kort mogelijk want als het goed regent wordt het op het toilet gelijk gedoucht omdat het dak niet helemaal waterdicht is. Voor ons mag gezellig het afrikaanse zonnetje wel weer terug komen.
 
 Toen wij op het project begonnen viel het ons direct op hoeveel afval overal lag. Te denken aan plastic zakjes, flesjes, schoenen, karton, enz.en alles wat je niet meer wilt gooien ze op de grond. We weten dat dit een probleem van meerdere landen in Afrika is. Er is hier geen afvalbedrijf wat wekelijks het afval op komt halen.
 Omdat al het afval gewoon op straat gegooid word is het dus een heerlijke plek voor veel ongedierte waaronder ook ratten.
 Zo waren we bij een vrouw met leprose die een wond aan aan been had. Wij natuurlijk benieuwd hoe deze wond gekomen was. Wat bleek, er hadden ratten aan haar been geknabbeld. Ja we zien jullie griezelen. Dit deden wij ook toen we het hoorden en we besloten er iets aan te doen.
 We hebben daarom een voorlichtingsbijeenkomst gehouden over hygiene en daarin onder andere verteld over het schoonhouden van de huizen en de omgeving.
 En om de daad bij het woord te voegen hebben we een schoonmaakdag gehouden met de kinderen van het project om hen ook bewust te maken van al het afval.
 De kinderen vonden het erg leuk om dit samen met ons te doen en hielpen heel enthousiast mee. En zo hadden we algauw vuilniszakken vol.
 En ja wie meehelpt krijgt een klein presentje en deze keer was dat een stuk zeep voor de moeders en koekjes voor de kinderen.
 Nu hopen dat ze gauw een afvalput krijgen in het project zodat het afval niet overal meer gedumpt word.
 
 De kinderen van het gastgezin waar wij wonen hadden nog nooit wilde beesten gezien en dus besloten we ze te trakteren op een uitje en gingen we met de familie en de buurvrouw met haar dochter naar de dierentuin. ( Haller park in Mombassa)
 Hier konden we de giraffen eten geven ( erg leuk voor selfies), zagen we nijlpaarden, krokodillen, slangen en enorm grote schilpadden.
 En natuurlijk is het geen uitje zonder patat en kip waarvan we tussen de middag erg hebben genoten. Wat waren de kinderen enthousiast en wat genoten ze. Prachtig om te zien. Bij het middageten was er naast het restaurant een lift waarbij je naar hoger gelegen verdiepingen kon. Voor de kinderen was dit wel heel bijzonder om mee te maken als je nog nooit met een lift bent meegeweest en een roltrap hebt gezien in je leven.
 In de auto terug werd er nog lang over nagepraat hoe geweldig iedereen deze dag vond
 
 Zo zijn wij begonnen aan de laatste maand van ons verblijf in Kenia
 We hebben besloten nog meer van Kenia te gaan zien want we hebben nog een aantal dingen op ons to do lijstje staan. Dus we gaan daar nog ff van genieten, daarover meer in onze volgende blog.
 
 Groetjes vanuit onze plastic tuinstoeltjes in Kenia
 

Reacties

Geweldig meiden hoe jullie alles aanpakken. Ben wel benieuwd waar alle volle vuilniszakken naar toe gegaan zijn. Geniet van jullie laatste weekjes in Kenia. Wat vliegt de tijd voorbij.

Bijzondere dingen maken jullie toch mee. De mensen leren ook nog eens wat van jullie en jullie van hen. En de tijd, die gaat nu wel snel voor jullie denk ik. Geniet nog van het goede daar. Groet uit Vlaardingen.

Hoi Anja en Liesbeth, Wat Mooi om te kezen dat jullie ook het afvalproductie hebben opgepakt. Douchen op het toilet, dat hadden we een maand geleden toch niet kunnen denken. Super leuk om jullie ervaringen nog te lezen en jullie nog even gesproken te hebben. Doe iedereen maar de hartelijke groeten daar. Groeten Stan

Geef uw reactie !