New adventure from Kenya
Jambo,jambo habariako
 Hallo, hallo hoe gaat het met jullie?
 
 Het regenseizoen is begonnen! En wat zijn de mensen er blij mee.
 Het land kan weer bewerkt worden en alles groeit weer enorm. Zo ziet het er binnen een week al weer helemaal groen door het gras wat hier heel hard groeit door de regen die vooral snachts valt en de zon die er overdag is.
 Heerlijk ook voor al de beesten die weer genoeg gras te eten hebben.
 En ja het had nog maar twee keer hard geregend of er kwam een parapluverkoper op de fiets aan de deur. Deze man repareerde paraplu's en verkocht deze dan weer.
 Liesbeth vond zijn antieke fiets zo geweldig dat ze deze wel wilde kopen maar helaas deze meneer verkocht alleen maar paraplu's. Dus wij ook maar een paraplu gekocht omdat hij nog wel eens te pas kon komen. Dat daar ook een klein gaatje in de paraplu zat moesten we volgens de verkoper zien als positiefs. Zo konden we tenminste snel onze paraplu terug vinden mocht hij kwijt zijn. Gewoon even kijken naar het gaatje in de kap van de paraplu.
 
 Dinsdag was de laatste dag op school voor de vakantie. De kinderen hebben hier nu ruim drie weken vrij. We hebben ze de laatste dag nog koekjes en sap gegeven en een apenmasker met hen gemaakt. Het was een geweldig feest.
 
 Donderdag hebben we in het hotel waar we altijd mogen zwemmen ehbo les gegeven aan het personeel. We vonden dit best een beetje spannend omdat het allemaal in het engels moest. Maar het was super leuk om te doen en er werd ook goed geluisterd en meegedaan. En ja dan krijg je vragen wat je moet doen als iemand uit een palmboom valt. Gelukkig hoeven jullie hier in Nederland niet over na te denken. We gaan de les later nog eens herhalen en dan nog keer veel oefenen.
 
 Zaterdag hebben we een afscheidsetentje gehad van Stan, de vrijwilliger die hier zes weken heeft gezeten en morgen weer naar Nederland vertrekt. We zijn met de hele familie waar we wonen en de buren wezen zwemmen en lunchen. Vooral de kinderen hebben enorm genoten.
 
 Groetjes vanuit Kenia
 


Reacties

Elke keer hebben jullie weer mooie verhalen/foto's, geweldig! Jullie willen vast niet meer terug naar Nederland. Hoe moet dat nou? Nou ja, zo ver is het nog niet. We wachten wel weer op een nieuw verhaal van jullie. Groet uit Vlaardingen.

Geef uw reactie !