Van Amerikaan tot Keniaan
Hallo allemaal,
 
 Afgelopen week zijn wij heel druk geweest.
 Vorige week vrijdag kwam er een groep amerikanen voor een week op het project waar wij werken.
 Deze hadden een heel programma voor school en hier hebben we bij geholpen.
 Er waren twee leraressen en twee leraars bij dus die konden goed lesgeven.
 En ondanks dat het toch behoorlijk warm was waren deze mensen vol energie en lieten de kinderen genieten van leuke activiteiten.
 Normaal komen de kinderen alleen smorgens naar school maar nu werd er voor een lunch gezorgd (zie foto) zodat de kinderen daarna gelijk weer door konden met het program.
 Voor sommige kinderen werd het soms even teveel en er vielen nogal eens kinderen in slaap die helemaal uitgeput waren. Toen wij in een klas aan het helpen waren viel er op een gegeven moment ineens een jongetje van zijn stoel voor wie het allemaal een beetje te vermoeiend was geworden.
 
 En toen was het zondag. Wij hadden beloofd om naar een andere kerk te komen omdat er iemand die wij kenden de Bijbelstudie gaf.
 Nou waren wij vanuit het project al wel lange kerkdiensten van drie uur gewend maar dit was nog veel langer. De Bijbelstudie werd vertaald voor ons in het engels maar daarna kwam de preek die alleen in het kswahili gedaan werd waar wij matuurlijk niets van begrepen.
 En toen duurde het twee uur, drie uur en zelfs vier uur en nog steeds was het eind niet in zicht. Toen zijn we er stiekem tussen uit geslopen want ja een dienst waar je niets van begrijpt ben je snel zat. Gelukkig is het niet vreemd dat er mensen komen en gaan in de dienst dus ja gedragen wij ons ook maar als echte afrikanen.
 
 En toen werd ons woensdag ineens meegedeeld dat we vanaf vrijdag een week naar mombassa zouden gaan naar andere projecten van dooing good.
 En dus zijn we gister naar Mombassa vertrokken met een lokaal busje en slapen we bij een moeder met twee kinderen.
 Gistermiddag zijn we op twee projecten wezen kijken en allebei zeer indrukwekkend.
 De eerste was een school met heel erg kleine lokaaltjes en een geweldige directrice die helemaal bevlogen was van haar werk met de kinderen. Zie foto
 
 Het tweede project waar we geweest zijn was een woonvorm waar kinderen opgevangen die te vondeling waren gelegd of thuis waren mishandeld en soms misbruikt waardoor ze uit huis waren geplaatst.
 Dit huis werd gerund door een heel gedreven echtpaar met personeel. Triest om te bedenken wat deze kinderen allemaal meegemaakt hadden en het is te hopen dat er snel een gezin wordt gevonden waar de kinderen kunnen opgroeien.
 
 Vandaag zijn we vanmorgen wezen mountainbiken. Dit was een hele warme tocht omdat het boven de dertig graden was. Gelukkig konden wij stuk afsnijden dus wij hebben niet de hele tocht uit gefietst. We hadden het na tien kilometer bergen en dalen wel weer gezien en waren trots dat we toch al zover waren gekomen.
 Zie foto
 
 Soms krijgen we de vraag of we al terug willen naar Holland. nou is nog niet aan de orde hoor word hier nog vollop genoten van het prachtige afrikaanse leven waarin we elke dag veel leuks meemaken. Zo rijden we hier in mombassa rond achterop een boda boda (motor) en er kunnen niet twee maar makkelijk drie mensen tegelijk op een motor. Gezellig hoor. Zie foto.
 
 We vinden we het erg leuk dat er zoveel familie, vrienden , collega's en alle anderen ons appen, berichtje sturen e.d
 
 Oja nu was er van de week ook nog groot nieuws waar we een waterdansje voor hebben gedaan met de kinderen want we hebben weer stromend water. extra genieten dus bij het douchen. Hieperdepiep!
 
 Lieve groet vanuit een warm Mombassa
 
Reacties

Jullie maken wat mee! Er wordt ook best veel gedaan daar, als ik dat zo lees. Positief bekijken dus. Mooi om te lezen. Veel succes, plezier en zegen. Groetjes.

Dag stoere meiden...zomaar op de motor. Spannend! Leuk om jullie verhalen te lezen hoor. Lieve groet uit Middelburg Johan en marina en bonies

Hey Liesbeth, Leuk om je verhalen te lezen! Heel veel succes nog en alle goeds! Groetjes Lydia

Geef uw reactie !