We blijven hier tot augustus...?!
Hallo allemaal,
 
 Ja dat hadden jullie niet gedacht he ,dat we tot augustus weg zouden blijven.
 Maar we hebben een nieuw visum gekregen in ons paspoort en die gaat tot augustus dus wat dat betreft staat niets ons meer in de weg behalve onze baas.
 Dit had wel even wat voeten in de aarde want je begrijpt aan mzungu's (blanken) valt altijd meer te verdienen als aan lokale mensen.
 Wij gingen dus naar het visum kantoor en moesten daar eerst al 20 euro per persoon betalen. Wij gedaan en toen moesten we met de auto weer naar een ander kantoor om de stempel te halen. Lekker efficient allemaal maar vooral goed voor de werkverschaffing. Toen we de stempel kregen zei de man dat we nog eens 22 euro per persoon moesten betalen. Maar nee, Anja had hem door en vertelde hem dat wij dit al betaald hadden. Oh dan was het okee volgens meneer en konden we gaan. Tja proberen kun je altijd natuurlijk.
 
 Van het stroopwafel geld hebben we een naaimachine gekocht voor een vrouw die we hier hebben leren kennen. Deze vrouw had zoveel problemen in haar leven waardoor haar kinderen niet meer naar school konden. Het schoolgeld is hier heel erg hoog en is daardoor voor veel mensen niet te betalen. Wij hebben met haar over gehad wat zij wilde gaan doen om geld te gaan verdienen voor het schoolgeld. We geven mensen liever iets structureels dan eenmalig geld. Ze wilde graag proberen om kleding te naaien en deze dan te gaan verkopen. Omdat we dit een goed idee vonden en haar graag wilden helpen hebben wij de naaimachine voor haar gekocht.
 En het was ontroerend te zien hoe blij ze er mee was. Ze dankte God en we kregen een dikke knuffel. En we hebben haar gelijk al aan werk geholpen.
 We wilden allebei heel graag een afrikaans jurkje en deze gaat zij nu voor ons maken.
 
 Voor de Pasen wilde iedereen nog even wat geld verdienen.
 Zo was er ineens een politiecontrole op een punt waar deze nooit gehouden werd.
 En ja dan zit je in een matatu met zeven personen te veel wat een flinke boete kan opleveren.
 Maar onze chauffeur was slim. Hij stopte honderd meter voor de politiecontrole en liet er zeven mensen uit. Deze liepen langs de politiecontrole en het busje reed zonder hen tot honderd meter na de politiecontrole. Toen de deur weer open en de zeven mensen er weer in. Wat hebben we gelachen in het busje om deze komische dingen. Heerlijk zo simpel afrika.
 
 Met Goede vrijdag en Pasen konden we hier naar de kerk en was fijn. In de kerk zingen ze altijd voor ons onbekende liederen en allemaal in het swahili. Wij hadden aangegeven dat we het wel misten om zelf niet mee te kunnen zingen omdat het allemaal totaal onbekend was. En ja toen werd ons gevraagd om een lied in de kerk te zingen en dit hebben we met Pasen gedaan. De mensen vonden het heel bijzonder en we kregen een daverend applaus.
 
 Maandag middag zijn we met het gastgezin waar we wonen naar een heerlijke ijssalon geweest. De kinderen konden bijna geen keuze maken zo lekker zag het er allemaal uit. En wij genoten mee van hoe hun genoten van deze kleine dingen die in Nederland zo gewoon zijn maar voor deze mensen zo bijzonder was.
 
 Wij zijn nu inmiddels in Mombassa en gaan morgen voor 3 dagen op outreache
 Word weer een nieuw avontuur maar daarover meer in volgende blog
 
 Succes collegas wij blijven nog tot Augustus!? (dromen moet je houden toch)
 
 Liefs vanuit Mombassa
 
 Reacties

Kostelijk die snoetjes achter hun ijsje.

Ha, Wat een heerlijk verhaal om te lezen! Groot gelijk als je de kans krijg om langer te blijven zouden wij het ook zeker doen. Vooral er van genieten!! Wij kunnen ons voorstellen dat die vrouw blij is met een naaimachine voor hun echt een mega groot kado. Een hartelijke groeten van ons allemaal

Ha Lies en Anja, Ooohh ik gun het jullie zo om tot Augustus te blijven, maar kijk er ook naar uit om je weer even live in Holland te zien hoor! Wat een geweldige actie van die naaimachine! Wel een foto van de jurkjes er op zetten hè...als ze af zijn. Wie weet stromen dan de bestellingen vanuit nederland binnen en is binnenkort de Afrikaanse jurk hier in de mode:) Xxx vanuit Ridderkerk

Komen jullie nog wel terug, of hebben jullie je werk daar gevonden? Jammer dat het niet betaald zeker haha. En wij maar werken! :) Wel bijzondere ervaringen toch? Het blijft leuk om te lezen en de foto's te bekijken. Groet uit Vlaardingen.

Geweldig, die verhalen en foto's. Geniet daar maar. Zou leuk zijn als jullie tot augustus konden blijven, maar wij gaan jullie steeds beetje meer missen hoor... Liefs

Geef uw reactie !