We verleggen grenzen
We verleggen grenzen, niet alleen van landen maar we overschrijden ook soms ver de grenzen die we vooraf bedacht hadden.
 
 Gisteren zijn we thuis gekomen na een week bij de familie van Phoebe (vrouw van ons gastgezin) te zijn geweest.
 En wat hebben we genoten daar. Het was een prachtige omgeving met bergen en de familie leefde echt in de middle of nowhere.
 Ze hadden nog nooit blanken als gast gehad dus we werden onthaald als de koningin.
 We hebben geen idee hoeveel handen we geschut hebben maar het waren er ontelbaar veel. Elke dag kwamen er weer familieleden van verder weg of buren van dichtbij langs om even die blanken te zien en een hand te geven.
 Tja en daar zit je dan als twee simpele Nederlandse meiden bij mensen die enorm tegen je opkijken. Ach alles went maar een week zoveel aandacht was wel weer even genoeg.
 
 En toen kwam het moment dat we naar het toilet moesten. Tot nog toe hadden we de hurktoiletten altijd gemeden omdat dat voor ons een grens te ver was. Want hoe werkt dat precies zoon gat in de grond. Hoever moet je hurken en hoe zorg je ervoor dat je niet op je voeten plast of nog erger p...pt.
 Maar ja als je nodig moet dan ga je over grenzen en dus ook wij.
 We hadden nog 1 zak dropjes waar we tot nog toe heel " zuunig" op waren geweest en hebben die maar ingezet als beloning. Als we op het toilet waren geweest en er was niets op onze voeten terecht gekomen dan mochten we een dropje nemen.
 Gelukkig werden we er na een paar dagen beter in en tegen de tijd dat we weggingen begonnnen we er bijna aan te wennen.
 
 Nog een grens was de douche buiten, en bij douche daar moet je denken aan drie kanten een golfplaat en aan 1 kant open en zonder dak.
 Deze was gemaakt voor kleine mensen en dus staken wij met ons hoofd boven de golfplaten uit. Zie foto
 De eerste dag hadden wij er nog niet zoveel zin in maar de tweede dag gingen we ook over deze grens en ja daar sta je dan, een bak water om je mee nat te gooien, aan 1 kant is de douche open zodat je de hele tijd achter je kijkt of er niet iemand komt. Je snapt dit waren snelle douches waar we snel weer uit waren ook.
 
 En ook met het eten gingen we over grenzen. We hebben dingen gegeten waarvan we dachten dat we dat nooit zouden eten maar ja is hier zo onbeleefd om dingen af te slaan dus dan eet je het maar omdat je weet dat ze het goed bedoelen.
 Meestal aten we bij de familie dus konden we het ook niet stiekem ergens weggooien maar 1 keer aten we in ons eigen huisje en kregen we iets te eten wat zo vies was dat we er allebei van moesten kokhalzen. Toen hebben we maar even met ons bord een stukje gelopen en ons eten aan de beesten gegeven.
 
 De familie leefde op een boerderij met allerlei beesten. En gelijk de eerste dag was het al raak. We wilden net aan onze boterham beginnen als onbijt of er moest een koe kalven. Wij natuurlijk met onze boterham in onze hand naar buiten gerend en gekeken toen het kalfje geboren werd. Prachtig! Hoe vaak maak je dit nu mee op vakantie. Omdat hij zo wit was werd hij naar ons vernoemd: mzungu (blanke).
 
 En ook dit is leuk om nog te vertellen. Toen we in ons huisje zaten kwam er een kip in ons huisje. Wij vonden dit wel weer een grens te ver dus wij natuurlijk kip naar buiten gejaagd. Maar hij kwam steeds terug en toen dachten we dat we hem beter zijn gang konden laten gaan omdat hij misschien zijn ei wel kwijt moest.
 En wat was die kip daar blij mee. Hij kroop onder ons bed en legde binnen een half uur een prachtig eitje.
 En de volgende dag kwam hij weer en weer een eitje onder ons bed. Puur natuur.
 
 En zo zouden we nog wel veel langere verhalen kunnen schrijven over ons verblijf daar maar die zullen we vertellen als wij weer thuis zijn.
 
 Lieve groet van ons en we zitten weer buiten in het zonnetje bij ons gastgezin
 


Ons toilet ..".......... goed richten dus!

De douche

Prachtige natuur en de bergen op de achtergrond

Reacties

Hoi Anja en Liesbeth, Wat gaaf te lezen en hoe herkenbaar al deze zaken. Als ik het verhaal van de kip lees denk ik dat de kip van Mbuyu Beach met jullie mee op reis is gegaan. Geniet nog van jullie laatste weken in Kenia. Tot snel! Gr Stan

een goede reis terug van de webmaster !!

Geef uw reactie !