Weekje Mombassa.
Hallo allemaal,
 
 Vorige week zijn we een week in Mombassa geweest.
 Mombassa ligt ongeveer drie uur reizen met busje, veerboot (zie foto)en tuktuk.
 Hier zijn de andere projecten van Dooing Good.
 We zijn vanaf maandag naar een rehabilitatie project (Apdk) voor kinderen geweest.
 De kinderen die hier zitten hadden lichamelijke en soms ook verstandelijke beperkingen.
 We hebben hier tot vrijdag gewerkt als vrijwilliger en het was een geweldig project.
 En wat hebben we genoten van de bijzondere afrikaanse manier van werken.
 Smorgens werden de kinderen uit hun bedjes gehaald en gewassen. Het leek net een wasstraat. Er stond iemand bij de douche die elk kind waste, daarna kwamen de kinderen nat naar ons toe soms kruipend over de grond omdat ze soms niet konden lopen en werden dan allemaal door een paar zelfde handdoeken door ons afgedroogd. Daarna kregen ze kleren aan. In Nederland zou dit per kind op naam zijn gemerkt en ieder zijn eigen kast hebben. Maar hier werd er een hoop kleding uit een kast getrokken en werd op 1 bed gegooid. En toen begon het aankleden. Kleren voor iemand houden of het zou passen en dan aantrekken. En dan hopen dat je genoeg had en anders nog een kastplank leegtrekken. Omdat kinderen op de grond kropen konden wij soms niet zien of het nu jongetjes of meisjes waren. Als we dan per ongeluk meisjeskleding aandeden bij een jongen of een meisje werd er hard gelachen door de andere kinderen. Hoe konden die blanken nou zo dom zijn.
 
 De rest van de dag hielpen we bij de fysio, deden we activiteiten, hielpen op de school en hielpen de verzorging met wat er te doen was.
 Er werd nog heerlijk schriftelijk gerapporteerd in dossiers die elke dag weer ergens anders lagen en waar dus elke dag weer opnieuw naar gezocht moest worden.
 We hadden modelleerballonnen meegenomen en hier hondjes van gemaakt. Zie foto. Er waren kinderen die de hele dag in hun bedje moesten blijven voor een goed genezingsproces. Deze kinderen vonden het leuk om nu extra aandacht te krijgen van ons omdat dit normaal niet gebeurde. Ook speelden we uno met de grotere jongens. Zie foto
 Het leide hen af van de pijn en het gemis van familie die soms ver weg woonden en hen vaak maar 1 keer per week konden bezoeken.
 Er waren veel kinderen met klompvoeten en sommige kinderen hadden armen en benen in heel vreemde standen staan. Dit werd door middel van gips en velen uren oefening verbeterd en het was dan ook prachtig om te zien dat er vrijdag een jongetje met ontslag kon die hier vele maanden hard had moeten oefenen maar nu goed kon lopen.
 
 Vrijdag zijn we weer terug gegaan naar Msambweni, de plaats waar we vanaf het begin in Kenia waren.
 
 Zaterdag zijn we nog een dag met een boot wezen varen en hier hebben we dolfijnen gezien. Zie foto.
 We konden hier ook zwemmen en snorkelen en konden dan het koraalrif bekijken.
 Op de boot werd muziek gemaakt door de bemanning door op waterflessen en op colaflesjes te slaan. En dit klonk nog bijzonder goed ook.
 Het was een prachtige dag en we hebben genoten van de prachtige natuur daar.
 
 Lieve groet van ons
 
 


Reacties

he meiden! bedankt voor de update! leuk om te lezen en natuurlijk de beelden erbij! zijn we er toch een beetje bij... veel succes weer! en tot snel horens! liefs Bien

Geef uw reactie !